Coco for passion cupcakes!

publicerat i Cupcakes;
 
Försmak av våren/sommaren! Härligt mjuka och saftiga kokoscupcakes med passionsfrukts-curd. Toppade med fluffig och len sweichisk marängsmörkräm smaksatt med ännu mer passionsfrukt och rostade kokosflingor. Testa på vettja :)

passionsfrukts-curd:

  • 4 äggulor
  • 80g (1dl) strösocker
  • rivet skal från 1 citron
  • 100ml (1dl) juice från passionsfrukt
  • 100g smör

Rör samman alla ingredienser i en värmetålig skål. Lägg skålen över ett vattenbad. Vispa tills passionsfruktskrämen börjar tjockna (kan ta ca 15-20min). Tag av från värmen. Låt svalna.

sätt ugnen på 175°C/350°F.

RECEPT för 12st cupcakes:

  • 90g (3/4 dl) kokosolja
  • 120g (1,4dl) strösocker
  • 2 ägg
  • 150g (2½ dl) vetemjöl
  • 1/2tsk bikarbonat
  • En nypa salt
  • ½ vaniljstång- använd fröna
  • 150ml (1 ½ dl) mjölk (rumstempererat)
Mixa samman kokosolja, socker, salt och vanilj tills detta blir lätt och fluffig i konsistens. Tillsätt ett ägg i taget, mixa mellan varje ägg. Sikta samman de torra ingredienserna (vetemjöl och bikarbonat). Tillsätt hälften av de torra ingredienserna i smör/socker-smeten och rör om försiktigt. Häll i mjölken och rör om. Tillsätt sedan resten av de torra ingredienserna och blanda samman detta. Fördela smeten i cupcakeformar, fyll upp till 3/4 i varje form. Baka mitt i ugnen i cirka 18-23min.
Låt svalna helt under duk.

 

Swiss meringue buttercream frosting:

  • 3tsk vaniljsocker
  • 60g (från 2 ägg) äggvitor
  • 100g (1 ¼ dl) strösocker
  • 80g (1¹/dl) florsocker
  • 200g rumstempererat smör
  • 3msk passionsfrukts-curd
Värm strösocker, äggvitor och vanilj över ett vattenbad på spisen. Värm tills allt socker löst upp sig. Tag bort från spisen och vispa upp detta till en styv maräng. Tillsätt sedan florsocker, vispa tills marängen har svalnat helt. Häll i smöret lite åt gången. Vispa sedan detta i ytterligare 5-10min. Ju längre du vispar, desto vitare och fluffigare frosting får du! Tillsätt curd och rör om.
Gröp ur cupcakesen. Fyll dessa sedan med curd. Toppa med marängsmörkrämen. 
Tyllar använda: Wilton 1M.
---------------------------------------------------------------
A taste of spring/sumer! Lovely soft and moist coconut cupcakes filled with passion fruit curd. Topped off with a fluffy swiss meringue buttercream, I added some of the passion fruit curd in it too. And lastly, sprinkled over with some roasted coconut flakes. Try it out :)

Passion fruit curd:

  • 4 egg yolks
  • 80g (1dl) granulated sugar
  • Juice and zest from 1 lemon
  • 100ml (1dl) passion fruit juice
  • 100g butter

Stir together all of the ingredients in a heatproof bowl.Put bowl over a saucepanwith simmering water. Keep stirring for another 15min or until it starts to thicken. Take off the heat. Let it cool.
Leftover curd- freeze for up to 1 month.

Preheat oven at 350°F/175°C

RECIPE for 12 cupcakes:

  • 90g (1dl) coconut oil
  • 120g (1,4dl) granulated sugar
  • 2 eggs
  • 150g (2,5dl) all purpose flour
  • 1/2tsp baking soda
  • A pinch of salt
  • ½ vanilla bean- Use the seeds
  • 150ml (1 ½ dl) roomtemp. milk
Cream together coconut oil, sugar, salt and vanilla until it becomes light and fluffy in consistency. Add one egg at a time and mix well between each egg. Sift together flour and baking soda. Add half of the flour-mix into the butter/sugar mix and fold this together. Add the milk. Fold it in carefully. At last, add the rest of the flour-mix. Fill your cupcake liners 3/4 full. bake in preheated oven for 18-23min.

While your cupcakes are cooling, make the frosting.

Swiss meringue buttercream frosting:

  • 2tsp vanilla
  • 60g (from 3 eggs) eggwhites
  • 100g (1 ¼ dl) granulated sugar
  • 80g (2 dl) icing sugar
  • 200g roomtemp. butter
  • 3tbsp passionfruit curd

On a double boiler- heat upp the eggwhites, granulated sugar and vanilla until all of the sugar has dissolved. Take this off the heat. Whisk meringue until stiff peaks form. Add icing sugar and whisk this through. Add softened butter little by little. Keep whisking for another 5-10min. The more time you put on whisking this frosting, the fluffier and whiter it will get! At last, add the curd and fold it in.

Make a hole in the cupcake, fill it with the curd. Top it off with the fluffy buttercream frosting. 

nozzles used: Wilton 1M.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Veronica Wallgren:

Åh gud vad gott!

Svar: Tack så Jättemycket!
amateurbaking

Kommentera inlägget här :