Chocolate cupcakes with dulce de leche filling

publicerat i Cupcakes, chocolate/choklad;
Choklad i all ära, men choklad tillsammans med hemmakokt Dulce de leche är något helt magiskt! Och så toppad med fluffig vaniljfrosting som smälter i munnen, en mini-Oreo och chokladsås på det också. Det här är absolut något för chokladälskaren.
RECEPT:
Dulce de leche:
  • 1 burk (400ml) kondenserad mjölk (den söta)
Fyll en kastrull med vatten. Lägg i den oöppnade konservburken av kondenserade mjölken. Låt sjuda i ca 3 timmar. Tag bort från spisen och låt det svalna.
 Chokladcupcakes (10-12st):
-Sätt ugnen på 175°C
  • 40g rumstempererat smör
  • 55g neutral olja
  • 150g (1,8dl) strösocker
  • 1tsk vaniljsocker med äkta vaniljfrön
  • 2st ägg
  • 120g (2dl) vetemjöl
  • 40g (1dl) kakao
  • ½tsk bikarbonat
  • 150ml (1 ½dl) varm mjölk
  • 1tsk snabbkaffepulver
  • en nypa salt
  1. Vispa samman smör, olja strösocker och vanilj i ca 5 minuter tills det blir fluffigt.
  2. Tillsätt ett ägg i taget.
  3. Sikta samman alla de torra ingredienserna- mjöl, kakao, bikarbonat och salt.
  4. Tillsätt Hälften av de torra ingredienserna till äggblandningen och rör om.
  5. Häll i den varma mjölken blandat med kaffepulvret till äggsmeten.
  6. Tillsätt resterande av de torra ingresienserna.
  7. Fyll cupcakeforma ¾- fullt.
  8. Baka cupcakes mitt i ugnen i ca 20-23min. Låt svalna under duk.

Swiss meringue buttercream frosting:

  • 3tsk vaniljsocker
  • 60g (från 2 ägg) äggvitor
  • 100g (1 ¼ dl) strösocker
  • 80g (1¹/dl) florsocker
  • 200g rumstempererat smör
  1. Värm strösocker, äggvitor och vanilj över ett vattenbad på spisen.Värm tills allt socker löst upp sig.
  2. Tag bort från spisen och vispa upp detta till en styv maräng.
  3. Tillsätt florsocker, vispa tills marängen har svalnat helt.
  4. Häll i smöret lite åt gången. Vispa sedan detta i ytterligare 5-10min. Ju längre du vispar, desto vitare och fluffigare frosting får du!

Ihopsättning av cupcakes:
  1. Gröp ur i mitten av varje cupcake.
  2. Fyll cupcakes med Dulce de leche.
  3. Spritsa med marängfrosting
  4. Toppa med chokladsås och en mini Oreo.
 
Spritstyll: Wilton 1M
------------------------------------------------
Chocolate in all its glory, but have you tried it with some homecooked Dulce de leche? It's absolutely magical! And top it off with some light and fluffy vanilla frosting, a mini oreo and some fudgy chocolate sauce to take it to another level. This is absolutely something for the chocolate lover.
RECIPE:
Dulce de leche:
  • 1 can of sweetened condensed milk
Fill a saucepan with water. Put in the can unopened. Let this simmer on medium heat for 3 hours. Let it cool off completely.
Chocolatecupcakes (10-12 cupcakes):
-Turn on the oven to 175°C/350°F
  • 40g butter- roomtemp.
  • 55g neutral oil
  • 150g (1,8dl) granulated sugar
  • 1tsp vanilla
  • 2 large eggs
  • 120g (1,3dl) all purpose flour
  • 40g (1dl) cocoa powder (100%)
  • ½ tsp. baking soda
  • 150ml (1 ½ dl) warm milk + 1 tsp instant coffee -blend
  • a pinch of salt
  1. Whisk together oil, butter, sugar and vanilla for 5 minutes, until light and airy.
  2. Add one egg at a time, whisk between each egg.
  3. Sift together flour, cocoa powder, baking soda and salt.
  4. Add half of the flour mix into the butter/egg- mix.
  5. Pour in the warm milk blended with coffee.
  6. Add the remaining flour mix. 
  7. Fill up your cupcake cases ¾ full.
  8. Bake in preheated oven for around 20-23min, Let it cool off completely.

Swiss meringue buttercream frosting:
  • 3tsk vanilla
  • 60g (from 2 eggs) egg whites
  • 100g (1 ¼ dl) granulated sugar
  • 80g (1¹/dl) icing sugar
  • 200g roomtemp. butter
  1. On a double boiler- heat upp the eggwhites, granulated sugar and vanilla until all of the sugar has dissolved. Take this off the heat.
  2. Whisk meringue until stiff peaks form.
  3. Add icing sugar and whisk this through.
  4. Add softened butter little by little. Keep whisking for another 5-10min. The more time you put on whisking this frosting, the fluffier and whiter it will get!

Assembling the cupcakes:
  1. Scoop out a little bit of cake from the center of each cupcake.
  2. Fill the cupcakes with Dulce de leche.
  3. Frost your cupcakes with swiss meringue buttercream. 
  4. Top it off with some fudgy chocolate sauce and mini Oreo.
Nozzles used: Wilton 1M

Kommentera inlägget här :