Hidden raspberry vanilla cupcakes

publicerat i Allmänt, Cupcakes, Frosting;
Jag kombinerade ihop några av mina absoluta favoritsmaker gällande cupcakes, nämligen vanilj, mer vanilj och hallon! Jag hoppas ni testar på detta, ni lär nog inte ångra er :)

sätt ugnen på 350°F/175°C.

RECEPT för 12st cupcakes:

  • 45g smör (rumstempererat)
  • 45g (½dl) matolja (jag använde vanlig rapsolja)
  • 120g (1,4dl) strösocker
  • 2 ägg
  • 150g (2,5dl) vetemjöl
  • 1/2tsk bikarbonat
  • En nypa salt
  • ½ vaniljstång- använd fröna
  • 150ml (1 ½ dl) mjölk (rumstempererat)


Mixa samman smör, olja, socker, salt och vanilj tills detta blir lätt och fluffig i konsistens. Tillsätt ett ägg i taget, mixa mellan varje ägg. Sikta samman de torra ingredienserna (vetemjöl och bikarbonat). Tillsätt hälften av de torra ingredienserna i smör/socker-smeten och rör om försiktigt. Häll i mjölken och rör om. Tillsätt sedan resten av de torra ingredienserna och blanda samman detta. Fördela smeten i cupcakeformar, fyll upp till 3/4 i varje form. Baka mitt i ugnen i cirka 18-23min.

 

Medan cupcakesen svalnar så kan du göra fyllningen.

Hallonfyllning:

  • 150g frysta hallon
  • 50g (0,6dl) strösocker
  • Citronjuice från ½ citron
  • 1tsk maizena


Häll hallon, strösocker och citronjuice i en kastrull. Värm tills hallonen mjuknar. Sila detta. Häll tillbaka hallonfyllningen i kastrullen och värm över spisen. Tillsätt maizena och rör om.

 

Swiss meringue buttercream frosting:

  • 3tsk vaniljsocker
  • 90g (från 3 ägg) äggvitor
  • 200g (2,3dl) strösocker
  • 120g (2dl) florsocker
  • 300g rumstempererat smör


Värm strösocker, äggvitor och vanilj över ett vattenbad på spisen. Värm tills allt socker löst upp sig. Tag bort från spisen och vispa upp detta till en styv maräng. Tillsätt sedan florsocker, vispa tills marängen har svalnat helt. Häll i smöret lite åt gången. Vispa sedan detta i ytterligare 5-10min. Ju längre du vispar, desto vitare och fluffigare frosting får du!
---------------------------------------------------------------

I combined together some of my favorite cupcake flavours- vanilla, more vanilla and raspberrys! I hope you try this out, you won't regret it :)

Preheat oven at 350°F/175°C

RECIPE for 12 cupcakes:

  • 45g butter (roomtemp.)
  • 45g (½dl) vegetable oil (I used rapeseed oil)
  • 120g (1,4dl) granulated sugar
  • 2 eggs
  • 150g (2,5dl) all purpose flour
  • 1/2tsp baking soda
  • A pinch of salt
  • ½ vanilla bean- Use the seeds
  • 150ml (1 ½ dl) roomtemp. milk
Cream together butter, oil, sugar, salt and vanilla until it becomes light and fluffy in consistency. Add one egg at a time and mix well between each egg. Sift together flour and baking soda. Add half of the flour-mix into the butter/sugar mix and fold this together. Add the milk. Fold it in carefully. At last, add the rest of the flour-mix. Fill your cupcake liners 3/4 full. bake in preheated oven for 18-23min.
 

While your cupcakes are cooling, make the filling.

Medan cupcakesen svalnar så kan du göra fyllningen.

Raspberry filling:

  • 150g frozen raspberries
  • 50g (0,6dl) sugar
  • Lemonjuice from ½ lemon
  • 1tsp cornstarch

Put raspberries, sugar and lemonjuice in a saucepan. heat until the raspberries start to get soft and mushy. Take it off the heat att sieve this to remove any seeds from the raspberries. Pour the raspberry-sauce back into the saucepan and heat this up for a minute. Add cornstarch and stir this through. Remove from heat. 
 

Swiss meringue buttercream frosting:

  • 3tsk vanilla
  • 90g (from 3 eggs) eggwhites
  • 200g (2,3dl) granulated sugar
  • 120g (2dl) icing sugar
  • 300g roomtemp. butter

On a double boiler- heat upp the eggwhites, granulated sugar and vanilla until all of the sugar has dissolved. Take this off the heat. Whisk meringue until stiff peaks form. Add icing sugar and whisk this through. Add softened butter little by little. Keep whisking for another 5-10min. The more time you put on whisking this frosting, the fluffier and whiter it will get!

Kommentera inlägget här :