Chocolate cupcakes with caramel filling

publicerat i Cupcakes;
Jag har länge försökt att uppnå den "perfekta" (vad gäller konsistens och smak) chokladcupcakesen, och jag känner att jag äntligen har lyckats! Denna recept går att kombinera ihop med många olika smaker, på bilderna ser ni två olika sätt att gå tillväga med samma grundrecept.

RECEPT (10-12 cupcakes):
-Sätt ugnen på 175°C.
  • 60g (2/3 dl) matolja
  • 30g smör- rumstemp
  • 150g (1,7dl) strösocker
  • en nypa salt
  • 2 stora ägg
  • 80g (1,3dl) vetemjöl
  • 40g (1dl) kakao (100%)
  • 2/3 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150ml (1 ½ dl) varm mjölk + 1 tsk snabbkaffe - blanda

1) Vispa samman olja, smör, socker och salt i ca 5min tills det blir fluffigt.
2) Tillsätt ett ägg i taget, vispa mellan varje ägg.
3) sikta mjöl, kakao, bikarbonat och vaniljsocker.
4) Häll i hälften av mjölblandningen i smör/ägg-blandningen.
5) Tillsätt mjölken blandat med kaffe i smeten.
6) Tillsätt resterande mjölblandning och rör om. 
7) Fyll cupcakeformar ¾ fullt.
8) Grädda mitt i ugnen i ca 20min, Prova med sticka om kakan är färdig. Låt svalna helt.

Recept på karamellsås, klicka här.
Recept på Swiss meringue buttercream, klicka här.
Tyllar använda: Wilton 1M, Wilton 1B
Cupcakeformar från cupcakehuset.se.
---------------------------------------------------------------
I've been trying to achieve the "perfect" chocolate cupcake (regarding consistency and flavor) for a long time, and I feel like I finally have! You can combine this recipe with so many flavors, you can see from the pictures that I've gone two completely different ways with the same base recipe.

RECIPE (10-12 cupcakes):
-Turn on the oven to 175°C/350°F
  • 60g (2/3 dl) oil
  • 30g butter- roomtemp.
  • 150g (1,7dl) granulated sugar
  • a pinch of salt
  • 2 large eggs
  • 80g (1,3dl) all purpose flour
  • 40g (1dl) cocoa powder (100%)
  • 2/3 tsp. baking soda
  • 1 tsp. vanilla
  • 150ml (1 ½ dl) warm milk + 1 tsp instant coffee -blend
1) Whisk together oil, butter, sugar and salt for 5 minutes, until light and airy.
2) Add one egg at a time, whisk between each egg.
3) Sift together flour, cocoa powder, baking soda and vanilla.
4) Add half of the flour mix into the butter/egg- mix.
5) Pour in the warm milk blended with coffee.
6) Add the remaining flour mix. 
7) Fill up your cupcake cases ¾ full.
8) Bake in preheated oven for around 20min, Let it cool off completely.

Recipe for the caramel sauce, klick here.
Recipe for swiss meringue buttercream, klick here.
Nozzles used: Wilton 1M, Wilton 1B
cupcake cases from cupcakehuset.se.

Taggar: berries, caramel sauce, chocolate cupcakes, cupcakes;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

mumms

Svar: Tack så mycket ♥️
amateurbaking

Kommentera inlägget här :