japanese style pancakes

publicerat i breakfast;
Dessa japanska pannkakor livar upp frukosten till max!
Jag blev inspirerad av "popsugar food", har nog aldrig sett pannkakor i den här utformningen innan. Smaken? helt fantastisk, smakar som pannkaka men har konsistensen av en gräddad kaka-lätt och fluffig. 
 
RECEPT (2port):
  • 2 ägg
  • 180g (3dl) vetemjöl
  • 200ml (2dl) mjölk
  • 50g smält smör
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 40-60g (½ - ¾ dl) strösocker
  • ½ tsk salt
  • olja för stekning

1) Vispa ägg.
2) Tillsätt hälften av mjölet och blanda väl.
3) Häll i mjölken, och resterande vetemjöl.
4) Tillsätt bakpulver, bikarbonat, vanilj, socker och salt.
5) Tillsätt smält smör och blanda. 
6) Värm stekpanna på mellanvärme. Tillsätt lite olja.
7) Pensla insidan av en ”ring mold” med olja och lägg det sedan på stekpannan.
8) Fyll formen med pannkakssmeten till lite mindre än hälften. Låt steka i ca 3-4min innan du vänder sida.
9) Stek andra sidan tills gyllene. Servera med bärkompott och karamellsås
---------------------------------------------------------------
These Japanese style pancakes will certainly brighten up your breakfast!
I was inspired by "Popsugar food", I don't think that I have ever seen pancakes in this shape before. And the taste you might ask? -Amazing! Tastes like pancakes, but has the consistency of a cake- so light and fluffy.

RECIPE (2port):
  • 2 eggs
  • 180g (3dl) all purpose flour
  • 200ml (2dl) milk
  • 50g melted butter
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tsp baking soda
  • 1 tsp vanilla
  • 40-60g (½ - ¾ dl) granulated sugar
  • ½ tsp salt
  • oil for cooking

1) whip up the eggs.
2) Add half of the flour and blend well.
3) Pour in the milk and the remaining flour.
4) Add baking powder, baking soda, vanilla, sugar and salt.
5) Add the melted butter and stir.
6) Heat up a sauté pan to medium heat, add a little bit of oil.
7) Brush the inside of a ring mold with oil, put the mold on the pan and let it heat up for a few minutes.
8) Fill the mold with the pancake batter until almost halfway full. Let it cook for 3-4 minutes 
9) Cook the other side until golden in colour. Serve with berry compote and caramel sauce.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

gott

Svar: Tack snälla! ❤️
amateurbaking

Kommentera inlägget här :