Blackberry double chocolate chip cookies

publicerat i cookies;
Dessa underbara kakor är ett måste för mig att ha hemma. Spröda runt kanterna, och härligt sega i mitten. Och dessutom full med choklad och frystorkade björnbär!
 
Recept (≈30 kakor)
  • 170g rumstempererat smör
  • 170g (2dl) brunt socker
  • 100g (1,1dl) strösocker
  • 2 ägg
  • 2tsk vaniljsocker (alt. 1/2 vaniljstång)
  • 120g (2dl) mjöl
  • 60g (2dl) havregryn
  • ¼tsk bikarbonat
  • chokladknappar
  • frystorkade björnbär
  • en nypa salt

Sätt ugnen på 175°C (350°F).

1. Mixa samman smör, socker, salt och vanilj tills det blir lätt och poröst (runt 5min).
2. Tillsätt ett ägg i taget, mixa väl mellan varje ägg.
3. Häll i mjöl, havregryn samt bikarbonat. Blanda endast till en homogen kaksmet.
4. Tillsätt chokladknappar och frystorkade björnbär. Rör om.
Fördela ungefär en matsked för varje kaka på bakplåtspaper. Fördela kakorna med mellanrum, dessa sprider ut sig lite i ugnen. Baka mitt i ugnen i 15-20min.
---------------------------------------------------------------
These cookies are a must for me to always have at home. Crispy on the outside, chewy in the middle. And also filled with chocolate chips and freeze-dried blackberries!
 
Recipe (≈30 cookies)
  • 170g roomtemp. butter
  • 170g (2dl) brown sugar
  • 100g (1,1dl) granulated sugar
  • 2 eggs
  • 2tsp vanilla (alt. 1/2 vanilla pod)
  • 120g (2dl) all purpose flour
  • 60g (2dl) oats
  • ¼tsp baking soda
  • chocolate chips
  • freeze-dried blackberries
  • a pinch of salt

Turn on oven to 175°C (350°F).
 
1. Cream together butter, sugar, salt and vanilla until it fetse light and fluffy (around 5min).
2. Add one egg at a time, mix well between each egg.
3. Add flour, oats and baking soda.Mix just until it all comes togehther.
4. Add the chocolate chips and the freeze-dried blackberries, stir it in.
Portion out the cookies (around 1-2 tbsp) on a baking tray, keep a good amount of space between each cookie since they spread out while baking. Bake for 15-20min.

Kommentera inlägget här :