Spring cake

publicerat i Frosting, cake, chocolate/choklad;
 
Det var dags att baka en tårta i vårens fina färger! Det blev en saftig chokladtårta, fylld med hallon och vanilj.

Recept choladtårtbotten (10cm i diameter):

  • 83g (1,4dl) vetemjöl
  • 30g (¾ dl) kakao (100% kakao)
  • 100g (1¼ dl) strösocker
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • 2tsk vaniljsocker
  • En nypa salt
  • 1 stort ägg
  • 110ml (1,1dl) varm mjölk
  • 2tsk snabbkaffe
  • 45g (½ dl) vegetabilisk olja


Sätt ugnen på 150°C/300°F.
Smöra och mjöla 2 springformar, 10 cm i diameter. Blanda samman alla torka ingredienser. Vispa ihop olja och ägg. Tillsätt ½- delen av de torra ingredienserna. Rör ner kaffe i mjölken och häll ner detta i smeten. Tillsätt resterande torra ingrediensblandningen. Häll i springformar. Grädda mitt i ugnen i ca 50min. Låt svalna helt.

 Swiss meringue buttercream frosting:

  • 3tsk vaniljsocker
  • 60g (från 2 ägg) äggvitor
  • 100g (2½ dl) strösocker
  • 80g (1¹/dl) florsocker
  • 200g rumstempererat smör


Värm strösocker, äggvitor och vanilj över ett vattenbad på spisen. Värm tills allt socker löst upp sig. Tag bort från spisen och vispa upp detta till en styv maräng. Tillsätt sedan florsocker, vispa tills marängen har svalnat helt. Häll i smöret lite åt gången. Vispa sedan detta i ytterligare 5-10min. Ju längre du vispar, desto vitare och fluffigare frosting får du!

hallonfyllning:

Tag en del av marängfrostingen, blanda med hallonpuré (ca. 2 msk).

 

Tyllar använda: Wilton 1M, Wilton 233.
Färger använda: Wilton färger- blue sky, lemon yellow, red, leaf green.

---------------------------------------------------------------

It was time to bake a cake with beautiful spring colors! This is a moist chocolate cake, filled with raspberries and vanilla.

Recipe chocolate cake layers (10cm in diameter):

  • 83g (1,4dl) all purpose flour
  • 30g (¾ dl) cocoa powder (100% cocoa)
  • 100g (1¼ dl) sugar
  • ½ tsp baking soda
  • ½ tsp baking powder
  • 2tsp vanilla
  • A pinch of salt
  • 1 large egg
  • 110ml (1,1dl) warm milk
  • 2tsp instant coffe
  • 45g (½ dl) vegetable oil

Turn on the oven to 150°C/300°F.
Grease and flour 2 springforms, 10 cm in diameter. Mix together all of the dry ingredients. whip up oil and egg. Add ½ of the dry ingredients. Add instant coffee into the hot milk and pour this into the batter. Add the rest of the dry ingredients and stir. Pour batter into springforms. Bake in oven for about 50min. Let it then cool off completely.

Swiss meringue buttercream frosting:

  • 3tsk vanilla
  • 60g (from 2 eggs) egg whites
  • 100g (2½ dl) granulated sugar
  • 80g (1¹/dl) icing sugar
  • 200g roomtemp. butter

On a double boiler- heat upp the eggwhites, granulated sugar and vanilla until all of the sugar has dissolved. Take this off the heat. Whisk meringue until stiff peaks form. Add icing sugar and whisk this through. Add softened butter little by little. Keep whisking for another 5-10min. The more time you put on whisking this frosting, the fluffier and whiter it will get!
Raspberry filling: Take a part of the frosting, add 2tbsp raspberry purée. Stir this together.

nozzles used: Wilton 1M, Wilton 233.
colors used: Wilton colors- blue sky, lemon yellow, red, leaf green.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Samna:

Så f in blogg du har fina du! Följer dig på instagram, så kul att du börjat blogga nu. :) Kram!

Svar: Tack så himla mycket fina du! Tack för att du följer mig ♥️♥️
amateurbaking

2:a kommentar, skriven , av Anonym:

Hej!
Tar du emot beställningar på cupcakes och småkakaor?

Svar: Hej! ja det gör jag. Du kan kontakta mig på instagram, skicka ett direktmeddelande. användarnamn: @amateurbakingAnnars kan du kontakta mig på email-adressen: afrose.p@gmail.com
amateurbaking

3:e kommentar, skriven , av Fatima :

Denna ska göras inshallah för eid

Svar: Lycka till! <3
amateurbaking

Kommentera inlägget här :