Mango Cheesecake

publicerat i cheesecake;
Kändes som att det var dags för en härlig och fräsch cheesecake. Denna gång blev det med mangosmak. Tycker ni om mango så kommer ni älska detta!  Det här är en förbättrad (enligt mig då hehe) recept av vad jag har lagt ut tidigare på mitt instagram-konto @amateurbaking

RECEPT för en cheesecake 20cm i diameter:

Sätt ugnen på 180°C.

Botten:

  • 50g smält smör
  • 12st Digestive kex- smulad
Blanda samman ingredienser för botten. Om spingform används- täck utsidan av springformen med aluminiumfolie. Tryck ut i form. baka i ugn i 15min. Tag ut ur ugnen och gå vidare med fyllningen.
 
Cheesecake fyllning:
sätt ugnen på 130°C.
  • 200g Philadelphia färskost
  • 150g gräddfil
  • en mogen mango- mixa till puré
  • 2 ägg + 1 äggula
  • 2tsk vaniljsocker
  • 1msk vetemjöl
  • 50-100g (0,6dl-1,2dl) socker beroende på hur söt mangon är.
Blanda alla ingredienser för fyllningen till en homogen smet. Häll fyllningen över den förgräddade bottnen. Fyll en djup bakplåt med vatten. Lägg cheesecaken på plåten. Grädda i ugnen i 2 timmar. Genom denna metod (låg ugnstemperatur samt längre gräddningstid) får man en mycket finare och lenare konsistens. Låt kakan kallna helt innan topping hälls över.
 
Mangotopping:
  • ½ mogen mango- mixa till puré
  • skal och saft från en lime
  • 50g socker (eller efter smak och tycke)
  • 1 äggula
  • 1tsk agar agar flakes (finns att köpa i hälsokostbutiker)
Häll alla ingredienser för topping i en kastrull. Låt sjuda i 15 min, koka inte! Rör om konstant så att det inte fastnar i botten. Häll toppingen över cheesecaken. Låt stå i kyl i minst 3 timmar så att kakan kan sätta sig ordentligt.
---------------------------------------------------------------
Felt like it was time to bake a cheesecake! This time with mango flavor. If you like mango, you're going to love this! It's an improved (according to me hehe) recipe from what I have posted before on my Instagram account @amateurbaking

RECIPE for a cheesecake 20cm in diameter:

Turn on the oven to 180°C/ 375°F.

Crust:

  • 50g melted butter
  • 12st Digestive cookies (Graham crackers) - crushed
Blend together the ingredients for the crust. If you are using a springform pan- cover your pan with aluminum foil. Press out the crust in the pan. Bake in preheated oven for 15min. Take the crust out of the oven and move on making the filling.
 
Cheesecake filling:
Turn the oven on 130°C/266°F.
  • 200g Philadelphia cream cheese
  • 150g sour cream
  • 1 ripe mango- mix until purée
  • 2 eggs + 1 egg yolk
  • 2tsp vanilla
  • 1tbsp all purpose flour
  • 50-100g (0,6dl-1,2dl) sugar- depending on the sweetness of the mango
Mix together all of the ingrediens for the filling to a smooth consistency. Pour the filling into the pre-baked crust. Fill your oven tray with water. Put the cheesecake pan onto the oven tray, creating a water bath. Bake cheesecake in the oven for 2 hours. By following this method (low oven temperature and longer baking time), you will get a nice and velvety consistency. Let the cheesecake cool completely before pouring on the topping.
 
Mangotopping:
  • ½ ripe mango- mix until purée
  • zest and juice from one lime
  • 50g sugar (or after taste)
  • 1 egg yolk
  • 1tsk agar agar flakes
Pour all of the ingredients for the topping into a saucepan. let this simmer for 15min, don't let it boil! Stir constantly so that it doesn't stick to the bottom. Pour the topping on the cheesecake. Put the cheesecake in the fridge for at least 3 hours.

Kommentera inlägget här :