Half-baked cookie brownies

publicerat i brownies, chocolate/choklad, cookiedough, cookies;
Det perfekta brownie-receptet, ett måste i kokboken hemma! Dessa är så chokladiga som de kan bli, och samtidigt kladdiga och underbara helt enkelt :)
Det går såklart att skippa cookie-lagret om man vill det, och endast köra på brownie receptet. 
Sätt ugnen på 175°C.
RECEPT:
Brownies:
  • 250g mörk choklad (hackad)
  • 225g smör
  • 150g (1,9 dl) brunt socker (farinsocker)
  • 100g (1 ¼ dlströsocker
  • 2st äggulor
  • 3st stora ägg
  • 2 tsk espressopulver
  • 1 tsk vaniljsocker (jag använder mig utav vaniljfrön, ca ½ tsk)
  • 160g (2,7 dl) vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 msk kakao

Häll chokladen, smöret, vanilj och espressopulvret i en skål över sjudande vatten. Rör om tills allt har smält. Tillsätt sockret och rör om. Tillsätt äggen under omrörning. Tag skålen från värmen. Sikta samman vetemjöl, salt och kakao. Tillsätt det sedan till chokladblandningen. Lägg browniesmeten åt sidan medan du gör cookie-lagret.
Chocolate chip cookie- lager:
  • 225g rumstempererat smör
  • 150g (1,9 dl) strösocker
  • 200g (2 ½ dl) brunt socker (farinsocker)
  • 2 stora ägg
  • 1 tsk vaniljsocker (jag använder mig utav vaniljfrön, ca ½ tsk)
  • 250g (4,2 dl) vetemjöl
  • ¼ tsk bikarbonat
  • ½ tsk flingsalt
  • 200g (6,7 dl) havregryn
  • 150g chokladknappar

Vispa smör och all socker fluffigt. Tillsätt sedan ett ägg i taget under fortsatt vispning. Häll sedan i vetemjöl, vaniljsocker, flingsalt och havregryn. Vispa endast tills allt kommer samman. Tillsätt till sist chokladknappar och rör om detta.
-----------------------------------------------------------------
1. Täck en ugnsform med bakplåtspapper.
2. Häll hälften av brownie smeten i formen.
3. Stapla sedan med cookie dough.
4. Häll sedan resten av brownie smeten i formen.
5. Grädda detta mitt i ugnen i ca 25 min.
6. Låt svalna helt. Lägg sedan formen i frysen i minst en timme. Detta för att det ska bli enklare att skära brownie i fina och raka bitar.
Om man vill så kan man även toppa brownie med chokladganache vilket jag har gjort på dessa. Då använder man sig av lika delar mörk choklad som vispgrädde. Koka upp grädden. Häll över chokladen och rör om. Häll över brownie. klart!
------------------------------------------------
The perfect brownie recipe, a must-have in your cookbook at home! These are so chocolatey, gooey and just wonderful to say the least :) And you could always skip the cookie-layer part and just go for the brownie recipe. 
Turn on the oven to 175°C/350°F
RECIPE:
Brownies:
  • 250g dark chocolate (chopped)
  • 225g butter
  • 150g (1,9 dl) brown sugar
  • 100g (1 ¼ dl) granulated sugar
  • 2 egg yolks
  • 3 large eggs
  • 2 tsp instant coffee 
  • 1 tsp vanilla (I use the vanilla seeds, around ½ tsp)
  • 160g (2,7 dl) all purpose flour
  • 1 tsp salt
  • 5 tbsp cocoa powder

Pour the chocolate, butter, vanilla and the instant coffee in a heatproof bowl over simmering water. Stir until it's completely melted. Add the sugar and give it a stir. Add the eggs and keep on stirring. Take the bowl from the heat. Sift together flour,salt and cocoa powder. Pour the dry mix into the chocolate-mix and fold this together. Put this brownie batter on the side while you start making the cookie layer part.
Chocolate chip cookie-layer:
  • 225g roomtemperatured butter
  • 150g (1,9 dl) granulated sugar
  • 200g (2 ½ dl) brown sugar
  • 2 large eggs
  • 1 tsp vanilla (I use the vanilla seeds, around ½ tsp)
  • 250g (4,2 dl) all purpose flour
  • ¼ tsp baking soda
  • ½ tsp sea salt
  • 200g (6,7 dl) oats
  • 150g chocolate chips

Whisk together butter and the sugar until fuffy in consistency. Then add one egg at a time, continue whisking. Add flour, vanilla, sea salt and oats. whisk this just until it comes together. Finally, add the chocolate chips and fold this in.
-----------------------------------------------------------------
1. Cover a baking tin with parchment paper.
2. Pour half of the brownie-mix into the tin.
3. Add the cookie dough on top.
4. Add the remaining brownie-mix and even it out on top of the cookie dough.
5. Bake in a preheated oven for about 25 min.
6. Let the brownie cool off completely. Put it in the freezer for at least one hour. This will help you cut the brownie in nice sharp edges. 
Optional: I added some dark chocolate ganache on top of these brownies. Take equal parts of chopped dark chocolate and heavy whipping cream. Heat up the cream until it starts to boil. put the chocolate in a heatproof bowl. Pour the cream over the chocolate and give it a stir. Pour the ganache on top of the brownie. Done!

Taggar: brownies, chocolate cip cookies, cookiedough;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av AngelicasVärld:

Men sååååå gott!! Vill också ha!!!

Svar: Tack snälla! Hoppas du testar på receptet :)
amateurbaking

Kommentera inlägget här :