Holiday Cardamom sugar cookies

publicerat i cookies;
Vintern är påväg i raskande takt, då tar jag gärna fram kaveln och bakar dessa söta kakor! Hur goda som helst, och så roliga att dekorera. Låt fantasin flöda!
För dessa kakor använde jag cookie cutters och strössel/dekorationer från myperfectday.se. Kika in där för så mycket mer.
RECEPT
Sugar cookies (ca 15-20st):
  • 200g (3,4dl) vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 110g rumstempererat smör
  • 80g (1dl) strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker med äkta vaniljfrön
  • 1tsk kardemumma
  • ½ ägg
  • 1 msk mjölk
  1. Vispa samman smör, socker och vaniljsocker i ca 5min tills det blir luftigt.
  2. Tillsätt ägg och fortsätt vispa i 1min.
  3. Sikta samman vetemjöl, bakpulver och kardemumma.
  4. Häll mjölblandningen i smör/sockerblandningen. 
  5. Tillsätt mjölk. 
  6. Rör samman tills det släpper från skålen, ca 1-2min.
  7. Låt degen vila i kylen i två timmar.
  8. Tag ut degen från kylen och kavla ut detta på mjölat bakbord.
  9. Skär ut i kakformar. Grädda i 175°C mitt i ugnen i 10-15min, tills du ser att kanterna börjar få en gyllene färg.
  10. Låt svalna.
Jag använde mig utav Royal icing för att toppa kakorna med. Annars finns det att köpa olika typer av icing här.
---------------------------------------------------------------
Winter is coming at a great pace. These cookies are almost meant to be baked in winter time. They are so delicious and so fun to bake. Only your imagination will set your boundaries!
For these cookies, I used cookie cutters, sprinkles and decor from myperfectday.se.
RECIPE
Sugar cookies (15-20 cookies):
  • 200g (3,4dl) all purpose flour
  • ½ tsp baking powder
  • 110g roomtemp. butter
  • 80g (1dl) caster sugar
  • 1 tsp vanilla
  • 1 tsp cardamom
  • ½ egg
  • 1 tbsp milk
  1. Whisk together butter, sugar and vanilla for about 5min until it becomes light and fluffy.
  2. Add egg and whisk for another minute.
  3. Sift together flour, baking powder and cardamom
  4. Add the flour mix in to the butter/sugar-mix. 
  5. Add milk
  6. Stir this together until the dough starts to let go of the bowl. This will take another minute or two.
  7. Let the dough chill in the fridge for 2 hours.
  8. Take out the dough from the fridge and roll it out on a floured surface.
  9. Cut in to cookie shapes. Bake the cookies in the oven at 175°C/350°F for about 10-15min. The cookies are done when you start to see a golden rim around the cookies.
  10. Let the cookies cool off completely before icing them.
I used royal icing to ice my cookies. You can also buy pre-made icing from here.
 

Kommentera inlägget här :