Souffle pancakes

publicerat i breakfast, pancakes;
Hej Allihopa! 
Kände att det äntligen var dags för ett nytt spännande recept här på bloggen 😂
Jag har varit i jakt på recept för soufflé pannkakor ett bra tag nu, och känner att jag äntligen har landat rätt (med lite modifikationer).
Dessa pannkakor är helt underbara! Så luftiga, perfekt i sötma, och som bara smälter i munnen.
Skulle helt klart kunna äta dem bara som de är, men varför inte lyxa till det med klickar av lättvispad grädde och blåbär 😍
RECEPT Pannkakor:
  • 2 st äggulor
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk mjölk (3%)
  • 1 dl (60g) vetemjöl
  • 2 msk olja
  • 2/3 tsk bakpulver 
  • en nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
    -Maräng:
  • 4 st äggvitor
  • 1 msk strösocker

  1. Rör samman äggulor,strösocker, vaniljsocker och salt tills det blir lite ljusare i färgen. 
  2. Tillsätt olja och rör om.
  3. Häll i vetemjöl och mjölk och blanda samman.
  4. Vispa upp äggvitorna med strösockret, vispa till hårt skum.
  5. Vänd försiktigt ned marängen i pannkakssmeten i tre omgångar.
  6. Stek pannkakorna på låg värme, i ca 5 min.Vänd på pannkakorna när de fortfarande är lite ogräddade på ovansidan.
---------------------------------------------------------------
Hey there!
Felt like that it was finally time for a new recipe here on the blog 😂
I've been in search for the perfect souffle pancakes for quite some time now, and I think that I've finally found a really good one (with some personal modifications).
These pancakes are absolutely wonderful! So fluffy, just the right amount of sweetness, and it does melt in your mouth. 
I could easily eat these pancakes just as they are, but why not make it a tad bit more delicious with some lightly whipped cream and some blueberries 😍

RECIPE Pancakes:
  • 2 egg yolks
  • 1 tbsp caster sugar
  • 2 tbsp whole milk
  • 1dl (60g) all purpose flour
  • 2/3 tsp baking powder
  • 2 tbsp vegetable oil
  • a pinch of salt
  • 1 tsp vanilla
    -Meringue:
  • 4 eggwhites
  • 1 tbsp caster sugar

  1. Stir together egg yolks, caster sugar, vanilla and salt until it becomes a bit pale in colour. 
  2. Add the oil and whisk it together.
  3. Add flour and milk.
  4. Whip up the eggwhites with caster sugar until it becomes glossy and stiff in consistency.
  5. Carefully fold in the meringue in the pancake batter, 1/3 at a time.
  6. Heat a skillet on low heat, add the batter and let it cook for just a few minutes. The surface should still be quite raw when you turn it over to the other side.